Dančí guláš s houbami, karlovarský knedlík

ingredience a obsah

Karlovarské knedlíky

Housku nakrájíme na malé kousky, přidáme najemno nakrájenou a orestovanou cibulku, slaninu, žloutky a sníh z bílků, mléko, sůl, pepř, muškátový ořech a zaprášíme moukou. Promícháme a těsto zabalíme ve tvaru válečku, do potravinářské fólie, utáhneme a dáme vařit na páru na 30 minut při teplotě 100°C.

 

Guláš

Maso orestujeme na sádle, vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vínem a následně vývarem. Přidáme opečené maso a směs svázaných bylinek a koření a dusíme do změknutí. Guláš dle potřeby zahustíme jíškou, před podáváním zjemníme máslem. Žampiony orestujeme na másle, přidáme povolené hřiby a jarní cibulku, nakrájenou na vetší kousky, osolíme, opepříme a přidáme tymián.

 

Na talíř servírujeme karlovarské knedlíky nakrájené na kolečka, zalijeme omáčkou s masem a přidáme orestované houby s cibulkou.

Karlovarský knedlík

• 800 g housky

• 150 g anglické slaniny

• 4 ks vajec

• 100 g cibule

• 100 g másla

• 200 g mléka

• 100 g mouky polohrubé

• 1 g muškátového květu

• 2 g soli

• 10 g hladkolisté petrželky

 

Guláš

• 900 g dančí plece

• 400 g cibule

• 2 g rozmarýnu

• 2 g tymiánu

• 2 g nového koření

• 2 g jalovce

• 3 ks bobkového listu

• 100 g hladké mouky

• 100 g rajčatového protlaku

• 1 l vývaru

• 250 g červeného vína

• 100 g vepřového sádla

• 2 g soli

• 2 g pepře

• 200 g žampionů

• 200 g hřibů

• 100 g másla

• svazek jarní cibulky