Karlovarské knedlíky
Housku nakrájíme na malé kousky, přidáme najemno nakrájenou a orestovanou cibulku, slaninu, žloutky a sníh z bílků, mléko, sůl, pepř, muškátový ořech a zaprášíme moukou. Promícháme a těsto zabalíme ve tvaru válečku, do potravinářské fólie, utáhneme a dáme vařit na páru na 30 minut při teplotě 100°C.
Guláš
Maso orestujeme na sádle, vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vínem a následně vývarem. Přidáme opečené maso a směs svázaných bylinek a koření a dusíme do změknutí. Guláš dle potřeby zahustíme jíškou, před podáváním zjemníme máslem. Žampiony orestujeme na másle, přidáme povolené hřiby a jarní cibulku, nakrájenou na vetší kousky, osolíme, opepříme a přidáme tymián.
Na talíř servírujeme karlovarské knedlíky nakrájené na kolečka, zalijeme omáčkou s masem a přidáme orestované houby s cibulkou.
Karlovarský knedlík
• 800 g housky
• 150 g anglické slaniny
• 4 ks vajec
• 100 g cibule
• 100 g másla
• 200 g mléka
• 100 g mouky polohrubé
• 1 g muškátového květu
• 2 g soli
• 10 g hladkolisté petrželky
Guláš
• 900 g dančí plece
• 400 g cibule
• 2 g rozmarýnu
• 2 g tymiánu
• 2 g nového koření
• 2 g jalovce
• 3 ks bobkového listu
• 100 g hladké mouky
• 100 g rajčatového protlaku
• 1 l vývaru
• 250 g červeného vína
• 100 g vepřového sádla
• 2 g soli
• 2 g pepře
• 200 g žampionů
• 200 g hřibů
• 100 g másla
• svazek jarní cibulky