Dančí rolka plněná ořechovou nádivkou

ingredience a obsah

Dančí kýtu rozklepeme, použijeme potravinářskou fólii, maso se tolik netrhá a neuděláme si po kuchyni nepořádek. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián, vlašské ořechy, toust a máslo, které jsme měli v pokojové teplotě, bylinky rozdrtíme v kutru. Hotovou pastou potřeme dančí kýtu, zavineme, spíchneme jehlou a opečeme na pánvi, v troubě pak dopékáme 12 minut při 180°C. Po dopečení necháme dojít na prkénku pod poklicí, maso vstřebá šťávu a při krájení pak nevyteče.

Na pánvi, kde jsme opékali maso, si přidáme vývar, víno, demi glas a zredukujeme na třetinu, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme, provaříme a vmícháme studený plátek másla. Očištěnou zeleninu opečeme na olivovém oleji, přidáme brambory, dýni, orestujeme, osolíme a opepříme, přidáme bylinky a podáváme. Dančí rolku dochutíme solí a pepřem a přelijeme sťávou. Podáváme s grilovanou zeleninou a čerstvou rukolou. 

  • 600 g dančí kýty
  • 160 g vlašských ořechů 
  • 80 g toustového chleba
  • 60 g másla • sůl
  • pepř
  • 4 g tymiánu
  • 40 g olivového oleje 
  • 400 g dýně hokaido
  • 200  g brambory grenaille
  • 120 g červené cibule
  • 120 g cukety
  • 4 g rozmarýnu
  • 4 g hladkolisté petržele
  • 80 g čerstvé papriky
  • 60 g olivového olej
  • 80 g vývaru
  • 40 g másla
  • 40 ml bílého vína
  • 40 ml smetany
  • 40 ml demi glas
  • 60 g rukoly