Jelení medailonky s dýní, bramborovo-dýňové noky

ingredience a obsah

Jelení kýtu nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a zakápneme olivovým olejem. Necháme odležet při pokojové teplotě.

Kořenovou zeleninu a dýni nakrájíme na vetší kousky, přidáme olivový olej, osolíme, opepříme. Připravíme si redukci z červeného vína, cibuli nakrájíme, nadrobno orestujeme na másle, přidáme dlaní rozmáčknutý česnek a vše opečeme do růžova. Zalijeme vínem a přidáme vývar, vše povaříme a následně zredukujeme na třetinu. Osolíme, opepříme, přecedíme a před podáváním zahustíme na plátky nakrájeným máslem. Již nevaříme, jen lehce prohřejeme.

Na noky dáme péct na 30 minut při 180°C dýni na kousky nakrájenou, osolenou, opepřenou a zakápnutou olivovým olejem. Uvařené brambory oloupeme, teplé prolisujeme lisem na brambory nebo nastrouháme. To samé uděláme s pečenou a vychladlou dýní. Přidáme vejce, mouku, sůl, parmezán a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme noky, které lehce zmáčkneme vidličkou. Dáme do vroucí vody, lehce zamícháme a povaříme dvě až čtyři minuty. Jelení kýtu nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a zakápneme olivovým olejem. Necháme odležet při pokojové teplotě.

Servírujeme noky, vedle kořenovou zeleninu s dýní opečenou na olivovém oleji, na zeleninu položíme maso a přelijeme vinnou redukcí. Ozdobíme polníčkem. Dle chuti dosolíme a dopepříme.

Maso

• 800 g jelení kýty

• 4 g rozmarýnu

• 2 g soli

• 1 g pepře

• 100 g olivového oleje

• 150 g mrkve

• 150 g pastiňáku

• 200 g dýně hokaido

• 400 ml červeného vína

• 200 g vývaru

• 20 g másla

• 150 g cibule

 

Noky

• 700 g vařených brambor

• 50 g parmezánu

• 50 g polohrubé mouky

• 2 ks vajec

• 200 g pečené dýně

• 30 g česneku

• 5 g tymiánu