Kančí burger s cibulovým chutney a domácími hranolkami

ingredience a obsah

Burgery

Maso na burgery očistíme a nameleme. Dochutíme pouze solí, pepřem, olivovým olejem a najemno nasekaným rozmarýnem. Směs propracujeme a vytvoříme úhledné 150 g placky. Na grilu opečeme do růžova.

Hranolky

Hranolky nakrájíme, zblanžírujeme ve vařící vodě, osušíme a smažíme v čistém oleji při 120°C do měkka. Následně můžeme zamrazit a po vytažení z mrazáku dosmažit do zlatova při 180°C.

Chutney

Cibuli s cukrem podusíme 10 minut, poté zalijeme octem a vínem a dusíme dalších 10 minut. Směs musí být lepivá a hustá. Nakonec zakápneme grenadinou. Bulky opečeme na grilu a zkompletujeme hamburger — bulka, salát, omáčka, maso, čedar, chutney, rajče, okurka, salát. Hranolky podáváme zvlášť v košíku.

Omáčka                                                                                         

  • 100 g majonézy
  •  5 g chilli pasty
  •  3 g bazalky 
  •  5 g petrželky
  •  sůl, pepř 

Kančí burger

  •  800 g kančí plece
  • sůl, pepř
  • 100 g olivového oleje
  •  2 g rozmarýnu

Bramborové hranolky

  • 1 500 g moučných brambor nakrájených na hranolky
  • 1 l oleje na smažení 

Cibulové chutney

  • 300 g červené cibule
  • 60 g cukru
  • 60 g červeného vinného octa
  • 100 g červeného vína 
  • 20 g grenadiny

Na dokončení 

  •  250 g dubového sálatu
  • 200 g rajčat • 200 g okurek
  • 200 g čedaru
  • 5 ks sezamových bulek