Sendvič s trhaným jelením masem v Rychnovském pivě

ingredience a obsah

Jelení maso

Očištěný jelení krk okořeníme solí, pepřem, vetřeme nasekané bylinky s olivovým olejem a česnekem. Takto připravený krk podlijeme pivem, přidáme nakrájenou polovinu cibule, přiklopíme a dáme péct s cibulí do vyhřáté trouby na 180 stupňů, pečeme 20 minut a poté snížíme teplotu na 120 stupňů a pečeme 1,5 hod. Během pečení maso podléváme výpekem. Krk můžeme připravit den předem.

 

Okurkové aioli

V misce smícháme majonézu, citronovou šťávu, nasekaný česnek s okurkami, přidáme hořčici a dochutíme solí a pepřem. Na rozpáleném grilu připravíme pečenou cibuli nakrájenou na kolečka, pečené maso grilujeme podle velikosti v celku, nebo rozkrojíme na vetší kousky. Ciabattu rozkrojíme a potřeme máslem, které jsme ochutili rozdrceným strouškem česneku, zlehka opečeme na grilu. Grilované maso roztrháme po vláknech na kousky, mělo by jít zlehka a servírujeme na rozkrojenou ciabattu, přidáme opečenou cibuli, pěknou porci okurkového aioli a dle chuti kousek trhaného salátu, nemusí být.

5 porcí

• 1 000 g jeleního krku

• 0,5 l piva Rychnovský kaštan

• 40 g česneku

• 2 g soli

• 2 g pepře

• 10 g směsi bylinek

• 20 g olivového oleje extra virgin

• 20 g másla

• 5 ks čerstvé ciabatty

• 500 g cibule

• 1 ks listového salátu

 

Okurkové aioli

• 200 g majonézy

• 10 g česneku

• 10 g citronové šťávy

• 50 g dijonské hořčice

• 1 g soli

• 1 g pepře

• 100 g nakládaných okurek cornichons